úterý 2. dubna 2013

Zorro

Fierushka má ráda kulturní život. A tak se po nějakém čase (naposledy byla na Louskáčkovi v prosinci) vydala opět do divadla. Tentokrát se jejím cílem stalo muzikálové představení Zorro v Městkém divadle Brno.
Zorro je muzikál s hudbou skupiny The Gipsy Kings, již určitě mnozí z vás znají. Asi nejznámější je jejich Bamboleo, které si můžete vyslechnout i v muzikálu. 

Muzikál vypráví známý příběh o Zorrovi, který bojuje za práva obyčejných lidí, kdesi v Kalifornii (v osadě Los Angeles). Tato legenda je zpracována zase o trošku jiným způsobem než známe z filmu. Začínáme se skupinou cikánů u ohně, kteří si začínají vyprávět příběh, který všichni známe.

Zajímavostí je, že většina písniček je přetextovaná do češtiny s tím, že několik frází zůstalo ve španělštině. Například známa Bamboleo je ale celá v češtině, kromě "bamboleo bambolea". A tuším, že i jedna písnička zůstala celá ve španělštině. 

Co se však musí nechat, účinkující se vyžili při španělských rytmech. Ty byly nejen vy tleskávány, ale i vydupávány/vytancovávány. A to musím uznat, není zrovna nejlehčí rytmika.

Ačkoli mi čeština ve španělských rytmech přišla poněkud zvláštní, celkový dojem z představení je nadšení. Pokud máte rádi Zorra a španělské rytmy, rozhodně vám doporučuji zhlédnutí.

zdroj obrázku: mdb.cz

2 komentáře:

  1. To znie zaujímavo 8)
    Ja milujem filmy so Zorrom - Antonio Banderas a Catherine Zeta Jones 8_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to super. :D Kdybys měla někdy cestu do Brna, tak určitě zajdi, pokud ho budou hrát. ;)

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.