pondělí 5. listopadu 2012

Want- Stephanie Lawton

autor: Stephanie Lawton
název v originále: Want
název v čj: -
série(orig/cz): -
díl v sérii: -
nakladatelství: InkSpell Publishing
vydáno (orig): červen 2012
počet stran (orig): 318

čteno v originále

Anotace

Julianne counts the days until she can pack her bags and leave her old-money, tradition-bound Southern town where appearance is everything and secrecy is a way of life. A piano virtuoso, she dreams of attending a prestigious music school in Boston. Failure is not an option, so she enlists the help of New England Conservatory graduate Isaac Laroche to help her.


She can’t understand why he suddenly gave up Boston’s music scene to return to the South. He doesn’t know her life depends on escaping it. Julianne must face down madness from without, just as it threatens from within. Isaac must resist an inappropriate attraction, but an indiscretion at a Mardi Gras ball-the pinnacle event for Mobile’s elite-forces their present wants and needs to collide with sins of the past.
Will Julianne accept the help she’s offered and get everything she ever wanted, or will she self-destruct and take Isaac down with her?

Hodnocení
Vidíte tu klaviaturu? Tak díky ní jsem se do téhle obálky úplně zamilovala. (Holt asi 12 hry na klavír v ZUŠce má nějaké ty následky :D) A ten úžasný font. Já jsem se do toho W zamilovala. Ano ano ano, tahle obálka je prostě skvěla.

Julianne je sedmnáctiletá dívka, která má svůj cíl, kterého chce dosáhnout za každou cenu. Jít studovat na NEC svou vášeň- hru na klavír. Ale proč zrovna si jde za tímto snem tak urputně a tvrdohlavě? Proč se chce dostat od rodiny?


Od knihy jsem očekávala jen jakési oddechové čtení o nadané klavíristce, která se poprvé zamiluje a dosáhne svého snu. Samozřejmě s nějakými těmi menšími či většími přešlapy. Ale to, co kniha přinesla mě doslova šokovalo. Ale v dobrém slova smyslu.

Kniha začíná v momentě, kdy je Juliin učitel klavíru zraněn a jako náhrada za něj přichází jeho synovec Isaac, který je úspěšným absolventem Julianniné vysněné školy. Dívka začíná své již skvělé schopnosti hry na klavír ještě vylepšovat. Také v ní začínají klíčit i city k novému učiteli a vše vypadá idylkově. Tedy do chvíle než se nám odhalí, proč je Juliina touha vypadnout z domova tak silná. A každý skrývá nějakého toho kostlivce ve skříni a na malém městě to taky není zrovna vhodné na tajemství.

Nechci spoilerovat, takže zbytek si nechám pro sebe. Doufám, že mi to prominete. Ale jsou to právě ony události, které nechci vyzradit, jež vás donutí zapřemýšlet nad tím, jestli byste se chovali stejně jako Juli nebo byste to vyřešili jinak.

Pokud se vám zdá, že umělci mají těžké životní osudy a jejich rodiny zkrátka stojí za prd. Tak tady se o tom přesvědčíte. Otec právník neustále v práci, matka psychicky narušená, bratr skoro pořád mimo město. 

Ráda bych se vyjádřila k postavám Isaac je od začátku..., no prostě nějak se mi nezamlouvám. Bratr R.J., řekněme, že bych taky chtěla takového bratr. I přes všechno, co se děje, čím si procházejí, tak má sestru rád a záleží mu na ní.
A Dave, jednoznačně největší slaďouš v knížce. Zamilujete se do něj hned při vstupu do děje. A jeho chování vás prostě utvrdí v tom, že je to prostě nejlepší postava v knize.

A plusové body jsou i za jednodílnost knihy a hlavně závěr. Který docela překvapil, naštval spoiler   jako Julianne si prostě Davea nezaslouží, to jak prostě dala přednost Isaacovi konec spioleru, potěšil, rozesmál.

Nakonec tedy kniha dostává krásných 90 % a tedy 5 hvězdičkové hodnocení.

zdroj obrázku a anotace: goodreads.com

2 komentáře:

  1. Toto vyzerá naozaj dobre 8)
    Len neviem, kde by som sa k tomu dostala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to super knížka. :D No já ji dostala k narozkám od sestřenky. :D Tak si o ni zkus napsat Ježíškovi, třeba ji přinese. :)

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.