úterý 16. října 2012

Wanderlove- Kirsten Hubbard

autor: Kirsten Hubbard
název v originále: Wanderlove
název v čj: -
série(orig/cz): -
díl v sérii: -
nakladatelství: Delacorte
vydáno (orig): březen 2012
počet stran (orig): 338

Čteno v originále

Anotace
Are you a Global Vagabond?

No, but 18-year-old Bria Sandoval wants to be. In a quest for independence, her neglected art, and no-strings-attached hookups, she signs up for a guided tour of Central America—the wrong one. Middle-aged tourists with fanny packs are hardly the key to self-rediscovery. When Bria meets Rowan, devoted backpacker and dive instructor, and his outspokenly humanitarian sister Starling, she seizes the chance to ditch her group and join them off the beaten path.

Bria's a good girl trying to go bad. Rowan's a bad boy trying to stay good. As they travel across a panorama of Mayan villages, remote Belizean islands, and hostels plagued with jungle beasties, they discover what they've got in common: both seek to leave behind the old versions of themselves. And the secret to escaping the past, Rowan’s found, is to keep moving forward.

But Bria comes to realize she can't run forever, no matter what Rowan says. If she ever wants the courage to fall for someone worthwhile, she has to start looking back.

Hodnocení
Ach ta obálka, ta je taková zasněná a ty květiny. A už vůbec nemluvím o tom, že je na ní fialová barva. Ne, opravdu se mi ta obálka líbí. Má něco do sebe, i když na obálce není zrovna člověk na cestách s batohem na zádech.


Kniha vypráví příběh 18 leté Brii Sandovalové, která se rozhodne cestovat do střední Ameriky. I když tuto cestu plánovala společně s přítelem- rozešli se, následně s přáteli. Nakonec odjíždí sama. Vyráží  na poznávačku s "cestovkou" Global Vagabond. Brzy však zjišťuje, že to není přesně to, co si představovala. A když potkává sympatického Rowana a Starling, která ji pozve, aby se připojila k nim, jakožto "batůžkářkům". Po krátkém zaváhání se Bria odpojuje od skupiny a vydává se na cestu s těmito sourozenci.

Musím přiznat, že postava Brii mi byla už od začátku sympatická. Umělkyně, která přestala kreslit, dívka, která se snaží znovu objevit sama sebe. I když pravda, že občas byla taky trošku na zabití.
Sympatickou postavou je i Rowan, který tu je tak trošku v roli pana záhadného. A Starling to je prostě ztřeštěnec jak vyšitý. Je zvláštní, ale oblíbila jsem si ji.

Zajímavé je podrobné líčení toho jak správně "baťůžkařit" a celkově popis míst, kterými prochází hlavní hrdinové. Také je to doplněno o obrázky. :) Jo knížka s obrázky.

Dostávaly mě i lehce psychologické rozhovory mezi Rowanem a Briou. No celkově jakékoli dialogy byly zajímavé. A vyskytly se tu i nějaké ty vtipné scény.

Zajímavé je, že kniha je psána formou deníkových zápisů. Každá kapitola má jakousi malou hlavičku kolikátý den a nějaké "heslo".

Velké plus si u mě vysloužil také závěr. Který je takový částečně otevřený. Prostě jen více možností jak to mohlo dopadnout.

Docela bych si tipla, že se jedná, alespoň částečně, o autobiografický román. Vzhledem k autorčině zálibě v cestování. Jako já bych se hned takhle vydala někam, no jen na to mít jak se říká "gule". Jo přiznávám jsem trošku po, ale kdyby byla možnost, alespoň ve dvou takto cestovat, šla bych do toho. A co vy? Cestovali byste tímto levným způsobem s batohem na zádech po střední Americe?

Nakonec tedy celkových 90 % a tedy 5 hvězdiček.

zdroj anotace, obrázku: goodreads.com

1 komentář:

  1. Ptala jsi se kolik mi je let..je mi 14, proč?:)
    - http://chipchawii.blog.cz/1210/alice-mossova-smrtici-polibek#komentare

    OdpovědětVymazat

Díky za tvůj komentář.