pátek 28. září 2012

Sukuba 4: Žár- Richelle Mead


autor: Richelle Mead
v originále: Heat
název v češtině: Žár
série (orig/cz): Georgina Kincaind/ Sukuba
díl v sérii: 4.
nakladatelství: Domino
vydáno: září 2012
počet stran: 312

Anotace
Nadpřirozená svůdkyně Georgina nese rozchod se spisovatelem Sethem jen velmi těžce. Propadá starým zlozvykům a nesmrtelní kamarádi už nemůžou její věčné nářky vystát. A pak provede Georgina něco tak hrozného, že ji její šéf, arcidémon Jerome, vykáže za trest z města. 
Provinilá sukuba se ocitá ve Vancouveru, kde má pomáhat tamnímu démonovi s problematickou skupinou satanistů. Její vyhnanství skončí stejně náhle, jako k němu došlo: mezi nesmrtelnými v Seattlu se děje cosi podivného a vše nasvědčuje tomu, že Jeroma někdo unesl a uvěznil. 
 Jeho nesmrtelní podřízení rázem ztrácejí nadpřirozené schopnosti. Všichni se společnými silami pouštějí do pátrání po Jeromovi, aby všechno bylo jako dřív. Jediná Georgina v daném stavu nachází i kladnou stránku: když teď při sexu nebere mužům životní energii, mohla by se zase dát dohromady s milovaným Sethem. Jenže jak to udělat, když je zadaný?

Hodnocení
Tahle obálka je taková trošku zvláštní svojí barvou, není vůbec špatná, ale tak nějak mi nesedí k obálkám předcházejících dílů. No a rozhodně se i líbí ten "nápažník", co má ta holčina na obálce.


Georgina je na začátku hodně lezoucí na nervy. Holt nenese zrovna nejlíp rozchod ze Sethem a to se projevuje na její psychické stránce. Vůbec ji nezajímá jestli někoho zraní nebo ne. No prostě jsem si na začátku myslela, že ji odstřelím. Ale naštěstí, se Richelle povedlo, že jsem knihu kvůli tomu neodložila a pokračovala ve čtení. Protože Richelle ovládá umění popisovat zajímavě i to, když se nic neděje. Každopádně si tu příjdou na své ti, kteří mají rádi spoustu emocí.

Zajímavostí bylo, že kromě nových postav, se vrátily i některé staré známé, o nichž jsme si už nemysleli, že bychom je v knize znovu potkali.

 A příběh sám o sobě má také něco do sebe. No holt prostě se tu prokáže, že nikdy si nemůžete být ničím a nikým jistí.

Na závěr bych ještě podotkla, že se tu opět najde několik "hodně žhavých" scén. Které by v TV neměly být vysílány před 22. hodinou večerní. No prostě v tomhle ohledu opět trochu přituhlo.

Nakonec si příjemné počtení o Georgininých příhodách vysluhuje 70 % a tedy 4 hvězdičkové hodnocení.


zdroj anotace a obálky: dominoknihy.cz

2 komentáře:

  1. Prvý diel sa mi veľmi páčil, kvôli nej som si kúpila aj ďalšie dva, ale ten tretí bol pre mňa trápením. Ledva som ho dočítala, tak mi liezla Georginina nerozhodnosť na nervy. Podľa toho čo píšeš, toto trápenie pokračuje ďalej, takže asi to už vynechám. Škoda, lebo táto séria začala fakt sľubne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No neřekla bych, že je v tomhle díle až nějak extra nerozhodná. Spíš jen na začátku.

      Vymazat

Díky za tvůj komentář.