pondělí 26. března 2012

V kůži supermodelky- Meg Cabot

autor: Meg Cabot
název v originále: Airhead
název v češtině: V kůži supermodelky
série (orig/cz): Airhead/Supermodelka
díl v sérii: 1.
nakladatelství: Knižní klub
vydáno: 2009
počet stran: 256


Anotace
Šestnáctiletá Em Wattsová je newyorská středoškolačka, která má v hlavě především počítače a spolužáka Christophera, se kterým si rozumí nejlíp z celé školy. Když spolu s ním Em doprovází mladší sestru na slavnostní otevření nového obchodního domu, tragickou nehodou začíná zlý sen, jehož kulisy si lze jen stěží představit. Poté, co se ocitá na nemocničním lůžku na kapačkách a v drátcích, totiž zjišťuje, že už není sama sebou – a to doslova. Je to v cizím, pěstěném těle stále ještě ona, či někdo úplně jiný? Proč má najednou jiný hlas, jinou tvář, jiné chutě i známé? Kdo za tou přeměnou stojí a co tím sleduje? Zajímá už lidi jen to, kým je tahle pacientka navenek, anebo jim nepřestane záležet na tom, kdo se skrývá uvnitř? Dá se vůbec naskočit do rozjetého vlaku existence, kterou až dosud žil někdo jiný? A hlavně – co Christopher, pokud se mu to vůbec dá sdělit?


Hodnocení
Obálka je skvělá, když se díváme na obě strany. Rozhodně má co říci, na přední straně supermodelka na zadní dívka v běžném oblečení- jeany a mikina, kráčející po červeném koberci. Akorát musím říct, že ta modelka na první straně mi přijde trošku, že má vykloubenou levou ruku, prostě takový pocit.

Podle anotace jsem spíš očekávala nějakou tu fantastičnost, ačkoli nakonec to spíš byl takový normální příběh, no možná trošku s prvky sci-fi.
Pěkný celkem jednoduchá dějová linka, která spíš než aby rozvíjela příběh, tak uvozuje začátek nějakého jiného příběhu.

Postavy jsou celkem zajímavé obzvlášť podle vývoje v jejich charakteru. Tedy převážně hlavní hrdinka, ale i na ostatních je to celkem vidět.

Co mě na knížce opravdu vytáčelo k nepříčetnosti byla přemíra nespisovné češtiny. Chvílemi jsem měla pocit, že to už ani nerozdýchám, no nakonec jsem to rozdýchala.
Chápu, že je vypravěčka příběhu mladá puberťačka a autorka se tak asi chtěla jazykem více k ní přiblížit. Ale už jen to, že se jednalo o knížku. Na mě to holt působilo, že už je to moc.

Zajímavý, svým způsobem jedinečná dějová linie, psána poutavým stylem. Ačkoliv se zase neděje příliš mnoho věcí, knihu zhltnete ani nevíte jak.

Suma sumárum 72 %.


zdroj obrázku a anotace: bux.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za tvůj komentář.